Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Bio or not Bio PDF Печат Е-мейл Save
Растителните и животински видове фиксират по различен начин остатъчните вещества от производството, както и замърсителите на околната среда. За някои от храните си струва да заплатим допълнителните 20-25% , но при други твърденията за биологичен продукт са подвеждащи:
 
Изследванията сочат, че дори след измиване, някои плодове и зеленчуци продължават да съдържат много по-големи концентрации на пестициди и инсектициди от други. Това се отнася за ябълки, камби, целина, череши, грозде, нектарини, праскови, круши, картофи, малини, спанак, и ягоди. При храните от животински произход има смисъл да купите био производство за всички видове месни и птичи продукти, както и за млякото и млечните произведения. За сметка на това при рибите и морските дарове, дори и тези, отговарящи на изискванията за сертификат био са замърсени от живак, кадмий и полихлорирани бифенили.
 
За детски храни при възможност винаги трябва да изберем био продукт. Би трябвало да имаме в пред вид, че биологичното производство е не само грижа за собственото ни здраве, но и за здравето на планетата.
 
Сподели този материал

бутони за споделяне

Още по темата
    Няма свързани статии

Рецепти

Лятна салата с пиле
Брой калории в една порция: 250
Продължава...
 
Пилешко задушено
Калории на една порция от 450 гр. - 700, протеини 28 гр., мазнини 34 гр., въглехидрати 46 гр.
Продължава...
 
Гаспачо /студена лятна супа/
Калории: Брой калории в порция в 250 мл. - 142
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?