Facebook профил

Абонамент за бюлетин
Публикувани броеве

Новини по RSS


Начало arrow Тестове
Какаоман ли сте?
Какво е отношението ви към шоколада? Зависим ли сте или го консумирате като естет?
 
Маниак ли сте на диетите?
„Най-добрият начин да се освободим от изкушението е да му се отдадем” е казал Оскар Уайлд. Но каква е ползата от кулинарните удоволствия ако след това изпитваме вина и задължение да спазваме стриктни диети?  Защо изпитваме такова задължение ? Този тест може да ви помогне да си отговорите.
 
Вашето тегло
ImageЗатлъстяването представлява състояние на прекомерно натрупване на мастна тъкан в организма. В зависимост от степента на това натрупване, състоянието се класифицира като наднормено тегло, или като затлъстяване, представляващи различни степени на здравен риск. За целите на практиката, оценката на телесното тегло, се прави най-често посредством индекса на телесната маса – ИТМ (наричан също индекс на Quetelet), като се вземат под предвид Вашите пол, ръст и тегло.
 
Теглото на вашето дете

ImageЗатлъстяването представлява състояние на прекомерно натрупване на мастна тъкан в организма. В зависимост от степента на това натрупване, състоянието се класифицира като наднормено тегло, или като затлъстяване, представляващи различни степени на здравен риск.
 
Вашата степен на риск от сърдечно-съдови заболявания
Image Натрупването на тлъстини в областта на корема определя обиколката на талията. Величината на коремни тлъстини е самостоятелен рисков фактор за развитието на сърдечно-съдови заболявания.
 
Вашето ниво на стрес
Image Повечето източници на стрес произтичат от основни житейски събития. Всяко житейско събитие, положително или отрицателно съдържа в себе си потенциала да бъде източник на стрес.
 
Вашата дневна нужда от калории
ImageПо време на периоди със засилена физическа активност се нуждаете от повече калории, така че е препоръчително да ядете малко повече отколкото през останалите дни. По време на дните със заседнал режим, трябва да намалите количеството на приеманите калории. Чрез този тест може да се осведомявате колко калории трябва да консумирате дневно, за да увеличите, поддържате или намалите теглото си.
 
Хранителните навици на Вашето семейство
ImageИзползвайте препоръките за здравословно хранене на нашите специалисти, за да създадете здравословни хранителни навици на семейството си и за да подобрите физическа си активност.
 
Нивото на познанията Ви по здравословно хранене
Image В България имаме голямо разнообразие на храни, от които можем да направим своя избор, но дали винаги правим разумния избор?
 
Доколко сте мотивирани да отслабнете
ImageТози тест ще ви помогне да разберете дали в момента сте достатъчно мотивирани, за да предприемете диета за сваляне на килограми.
 
Стресирани ли сте?
ImageСъвременният човек е подложен на влиянието на много рискови фактори, постоянно изпитва големи психически натоварвания, оказващи отрицателно влияние върху физическото и психичното му здраве. Определете влиянието на рисковите фактори не за един момент, а в продължение на един седмичен цикъл.
 
Най-често срещаните заблуди свързани с храненето и диетите
ImageВсяка рязка промяна в начина на хранене, особено, ако тя е свързана с намаляване на дневния хранителен прием, под необходимото за нашите ръст, тегло, възраст и физическа активност ниво, съчетано най-честно с изключването на жизненоважни хранителни вещества, повлияно от поредното "революционно откритие" в областта на храненето, води след себе си поредица от негативни последствия за нашия организма.
 
Здравословна ли е вашата диета за отслабване?
ImageНе е лесно да се избере диета за отслабване. Как да се съчетаят правила, здраве и удоволствие?
Има критерии, които могат да ви помогнат да избегнете най-опасните за здравето диетични измислици.
 
Сподели този материал

бутони за споделяне


Рецепти

Пилешка мусака от кака Сонче
Продължава...
 
Пилешко задушено
Калории на една порция от 450 гр. - 700, протеини 28 гр., мазнини 34 гр., въглехидрати 46 гр.
Продължава...
 
Пилешко с бял сос
Брой калории в една порция: 280
Продължава...
 

Анкета

Каква вода пиете?